Om oss 

Vi som bor på Valsäter Gård är en familj med "vanliga jobb" men också med ett intresse för livet på landet.  

Under åren har vi samlat på oss intressen som vi här på gården gör aktiva, och på så sätt får vi träffa trevliga människor samtidigt som vi gör något nyttigt och roligt.

Carolina

Jag fick en collietik istället för syskon när jag var fyra år gammal och sedan dess har  det alltid funnits hund i någon form i min familj. För drygt tio år sedan började jag "hänga" på brukshundklubben och blev snart hjälpinstruktör inom agility och allmänlydnad och sedan dess har jag utbildat mig och vidareutbildat mig. Idag är jag agilityinstruktör (SBK 2005), allmänlydnadsinstruktör (SBK 2008), rallylydnadsinstruktör (Hundsteg 2008), hundterapeut (Hundsteg 2011) och friskvårdsinstruktör (Hundsteg 2011).Har även gått Första Hjälpen för hund (UHAC 2012), valputveckling (Hundsteg 2013), Packmanagement (Hundsteg 2014), Etologi 1 (Hundsteg 2014) och viltspår som berikning (Hundutbildningsgruppen 2015). Jag arbetar som projektledare på ett teknikkonsultföretag och på fritiden håller jag kurser för hundägare hemma på gården. Det går också bra att hyra in mig som instruktör till klubbar, kennelträffar eller andra evenemang. Jag utför även problemhundsutredningar och tar fram friskvårdsprogram.

Ser fram emot att lära känna dig och din hund/dina hundar!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulrik 

Jag har alltid mekat, antingen med mopeder, cykel, gräsklippare, diskmaskiner, tvättmaskiner, motorsågar men sen förstås också bilar i mängd. Under åren har jag också arbetat med traktorer, skördetröskor, och när vi flyttade till Valsäter också med en grävmaskin.  

Skönheten i att meka är att praktiskt förstå hur något fungerar. Kombinationen att både lära sig hantverket i att skruva, svetsa och justera med teorierna bakom förbränningsmotorn, hydraulik eller elektricitet är väldigt rolig!   

Som uppvuxen på landet, på Grönsöö utanför Enköping, så har jag alltid gillat lukten av furu och suset i skogen, även om jag jobbar med väldigt metalliska material på vardagarna.